logo
ΕΓΓΡΑΦΕΣ

London summer 2013 I. Patsoumas Language school

Ξενόγλωσση εκπαίδευση  και όχι μόνο από το   Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ιωάννη Πατσουμά

Στα τέλη Ιουνίου 2013 ολοκληρώθηκε το σχολικό έτος για το ΚΞΓ Ιωάννη Πατσουμά με το εκπαιδευτικό ταξίδι μαθητών του στο Λονδίνο .
Μαθητές του φροντιστηρίου καθώς και καθηγητές του σε ένα ταξίδι έξι ήμερων βιώσαν ανεπανάληπτες στιγμές επισκεπτόμενοι βασικά αξιοθέατα του Λονδίνου διαμένοντας στην εστία του Queen Mary University of London.

Το γκρουπ από μαθητές και καθηγητές του φροντιστηρίου επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ( Natural History Museum ) και το Μουσείο επιστημών ( Science Museum ) όπου θαύμασαν πάνω από 300 συλλογές εκθεμάτων σχετιζόμενες με την εξέλιξη και τον πολιτισμό του ανθρώπου καθώς και της άγριας φύσης από την εποχή των δεινόσαυρων.

Επίσης επισκέφτηκαν τα πάρκα Hyde Park ( όπου έκαναν βαρκάδα στις λίμνες του) , Regent’s Park και St. James’ Park καθώς και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου κατά σύμπτωση η Βασίλισσα Ελισάβετ γιόρταζε το εξηκοστό της Ιωβηλαίο και την ημέρα της επίσκεψης των μαθητών διοργάνωνε ένα τσάι πάρτι για τους πέριξ της Βασιλικής οικογενείας. Οι μαθητές έτυχαν την ώρα της αποχώρησης του Βασιλικού κύκλου από το παλάτι και αποθανάτισαν με τις φωτογραφικές τους μηχανές την εξεζητημένη  ενδυμασία και καπέλα τους .
Κάτι που δεν θα μπορούσε να λείψει από το ταξίδι ήταν 1ον  οι αμέτρητες διαδρομές με τον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου (ο όποιος γιόρταζε τα 150 χρόνια λειτουργίας του)  το γνωστό “Tube”, μια αξιοσημείωτη εμπειρία εξαιτίας  της οργάνωσης , ταχύτητας και τάξης με την οποία κινούνται εκατομμύρια Λονδρέζοι καθημερινά 2ον  ο γύρος στα ύψη με  το θρυλικό πλέον “London Eye” και μια μίνι κρουαζιέρα στην κοίτη των οχθών του ποταμού  Τάμεση.

Με τη βοήθεια του υπόγειου οι μαθητές επισκέφτηκαν την  πλατεία Λέστερ ( Leicester Square ) όπου γεύτηκαν  τις σοκολατένιες λιχουδιές του M&M’s world  την πλατεία Piccadilly Circus όπου φωτογραφήθηκαν με το κλασικό άγαλμα του έρωτος και υπό βροχή με 12º C – μιας και ο βροχερός καιρός δεν λείπει από το Λονδίνο – την πλατεία Τραφάλγκαρ ( Trafalgar Square ) όπου θαύμασαν το 45 μέτρων οβελίσκο του Λόρδου Νέλσον – εθνικού ηρώα των Άγγλων.

Ορόσημο του ταξιδίου ήταν η επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο (The  British Museum )  όπου μαθητές και καθηγητές θαύμασαν τα «Ελγίνεια» μάρμαρα μεταξύ χιλιάδων άλλων επισκεπτών του μουσείου  .
Ένα ταξίδι τέτοιου είδους βέβαια δεν θα μπορούσε να μην τελειώσει με την κλασική επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τυσό ( Madam Tussaud’s Waxwork Museum) όπου όλοι φωτογραφήθηκαν με τις πιο διάσημες προσωπικότητες του κόσμου , συμπεριλαμβανόμενου του δημοφιλούς νεανικού συγκροτήματος “One Direction” και απήλαυσαν για πρώτη φορά μια μικρή ταινία 4D με τους γνωστούς υπερήρωες στο παρακείμενο πρώην πλανητάριο.

Επίλογος του ταξιδίου ήταν ψώνια για όλους  στο δημοφιλές για τους Λονδρέζους “Olympic Park” στο Stratford.

Το ταξίδι στο Λονδίνο ήταν  μια απίστευτη βιωματική εμπειρία εξάσκησης της Αγγλικής γλώσσας και διεύρυνσης του πνευματικού ορίζοντα όλων των συμμετασχόντων .

Οι εμπειρίες βεβαία των μαθητών του ΚΞ Γ Ιωάννη Πατσουμά  δεν σταματούν εδώ καθώς τον περασμένο Απρίλιο και στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων από το φροντιστήριο οι μαθητές του ΚΞΓ Ιωάννη Πατσουμά έλαβαν μέρος στην ετήσια εκδρομή εντός Κρήτης δώρο του φροντιστηρίου προς τους μαθητές του σε αρχαιολογικούς τόπους ( με ξενάγηση από επισήμους ξεναγούς) , μουσεία και μέρη αξιοσημείωτου  ενδιαφέροντος με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων εκπαιδευτικών –μαθητών και γονέων και την περαιτέρω καλλιέργεια των αυριανών μελών της τοπικής κοινωνίας .

Το σχολικό έτος που πέρασε οι καθηγητές του ΚΞΓ Ιωάννη Πατσουμά εξέλιξαν περισσότερο την εκπαιδευτική τους υπόσταση συμμετάσχοντας σε ημερίδες , σεμινάρια κορύφωση των όποιων ήταν η συμμέτοχη στο ιδιαίτερα κοπιώδες σεμινάριο που διοργανώθηκε από το σύλλογο PALSO Ρέθυμνου της ειδικού Α.Παππά με θέμα την διδασκαλία της Αγγλικής Γλωσσάς σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες – ένα θέμα μοναδικό λόγο της ιδιαίτερης φύσης του .

Οι μαθητές του φροντιστηρίου ολοκλήρωσαν το σχολικό έτος και κατόπιν μιας εξαιρετικά επιστάμενης προετοιμασίας συμμετείχαν  με τη σειρά τους  σε εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας εγνωσμένου κύρους και άξιας πανευρωπαϊκά οι οποίες είναι οι εξετάσεις του πανεπιστhttp://www.patsoumas.eu/el/photos.php?pt=11ήμιου του Cambridge και του φορέα πιστοποίησης PTE by Edexcel .

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ι.Πατσουμά εδώ και σχεδόν 18  χρόνια παρέχει στους μαθητές και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Αρκαδίου  σύγχρονη , ποιοτικά αναβαθμισμένη ξενόγλωσση εκπαίδευση με ήθος , σεμνότητα και σεβασμό .
Εκπαίδευση που βασίζεται τόσο στις γνώσεις για το αντικείμενο όσο και στην αγάπη για τα παιδιά και τη διδασκαλία .

Ευχαριστούμε πολύ τους συνεργάτες μας  για την πολύτιμη βοήθεια τους ,  τους γονείς των μαθητών μας για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως τους ίδιους τους μαθητές μας για την επίδοση , συμμέτοχη και προοδευτικότητα που επιδεικνύουν σε όλες τις υποχρεώσεις τους .

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδρομή εδώ

 

Comments are closed.